2014. augusztus 31., vasárnap

BMC-lab: napló az első év munkájából

"Azzal indítok, hogy már délelőtt mondom Sanyinak, mi van olyankor, mikor herótod van attól, hogy hozzáérj valakihez?"

Bóta Ildikó mozgásfejlesztő terapeuta napló formájában rögzítette szakmai és személyes élményeit, tapasztalatait a SPARKS Projekt keretében folytatott BMC-lab kapcsán.
E kutatás, ami a Projekt első évében zajlott, azt vizsgálta, hogy miképpen lehet a BMC megközelítést és a SPARKS Projekt során szerzett tapasztalatokat a halmozottan sérült kisgyerekek óvodai csoportjában való munkába beileszteni. 

"Érdekes volt a visszajelző-beszélgetésnél, amit Feri felvetett a L.vel  való, meg a Sanyi D.vel való munkája során:  hogy a talp-térd-gát-rekesz vízszintes testi tagozódás, az olyan lemezes szerkezetre hasonlít, mint az agyban két hártya (Sanyi becsúsztatta D. talpa alá a kezét,  és fel tudta emelni, D. csak kicsit ért hozzá a háta mögött lévő matrachoz)." 



"Nem akartam semmi különöset csinálni, lévén ez az utolsó óránk, összegezni próbáltam. Visszanézni arra, hogy amikor hozzáérek egy gyerekhez, akkor mennyire van benne az a sok információ, ami ezzel az éves munkával ment át rajtam. Vagyis másképp is tudok-e érinteni, fogni, mint ahogy adódna, a régi beidegződéseim alapján. Aktivitásban ez túl sokat vagy látványosat nem jelentett, mégis egy pillanatnak tűnt az egész óra. Valahogy benne nyugodtunk J.vel , ebben a megfigyelős egymáshoz érésben, és ez jó volt."


A napló első része itt olvasható.
A napló második része itt olvasható. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése