2014. február 10., hétfő

2. nemzetközi partner-találkozó: Párizs

2013. november 15-19., Párizs
Az ArtMan Egyesület képviseletében: Kálmán Ferenc, Bóta Ildikó, Jobbágy Bernadett; 
felnőtt tanulóként jelen volt: Gregory Chevalier



Az első napon az intézménylátogatás során egy autista fiatalok számára alapított iskola (MAIA autisme) működésébe láthattunk bele. Itt szűk szakmai körben egy a projektben részt vevő, és az intézményben dolgozó szakember gyakorlati munkáját is figyelemmel kísérhettük: megnézhettünk egy foglalkozást egy autista kisfiúval, valamint egy másikat egy kislánnyal. 
Második nap a francia partner által szervezett első nemzeti konferencián vettünk részt, melyen azok a francia kollégák adnak elő, akik a Body-Mind Centering® módszerét sérült, hátrányos helyzetű, vagy időskori csoportokban, többnyire művészetterápiás formában alkalmazzák.
Harmadik nap a projekt témáit érintő további szakmai előadások, dokumentumfilm megtekintésére és kiscsoportos feldolgozó munkára került sor.

A projekttalálkozó az utolsó két napon zajlott, ahol beszámoltunk egymásnak a projekt helyi előrehaladásáról, és az addig eltelt munkát értékeltük. 

Szakmailag nagy hatással volt ránk Thomas munkájának megfigyelése a gyakorlatban, ahogy az autista fiatalokkal egyénileg dolgozott. Továbbá nagyon inspirálóak voltak a konferencia alatt hallott előadások is. 


Részletes riport a találkozó eseményeiről: angol nyelven itt
Riport a magyart team tagjai által: magyar nyelven itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése