2014. február 10., hétfő

1. nemzetközi partner-találkozó: Pozsony

2013. szeptember 21-24., Pozsony
Az ArtMan Egyesület képviseletében: Kálmán Ferenc, Bóta Ildikó valamint Szűcs Sándor




A nemzetközi partnertalálkozók általános struktúrája: 
  • intézmény látogatás 
  • helyi projekt esemény, helyi szakemberek számára és/vagy bevonásával 
  • projekt találkozó (egyeztetések, monitoring, a projekt operatív része, stb.)


Ezen a találkozón a helyi projekt esemény egy „Családi nap” volt, melyen különféle születési sérüléssel született gyerekek és szüleik kaptak részletes ismertetőt az induló SPARKS Projektről, valamint gyakorlati ízelítőt az alkalmazott módszerekről.

A következő 3 napban zajlott a kiinduló projekt-találkozó. A részvevők értékelték a pályázat beadása óta eltelt eseményeket, részleték a Projekt lebonyolításához szükséges lépéseket, és döntöttek strukturális változásokról, így arról is, hogy az ArtMan által vállalt általános dokumentációs feladatokat egyelőre az egyes Mobilitások házigazdái végzik. A dokumentáció témájában, ami az ArtMan kiemelt feladataként szerepelt a pályázati anyagban, nemzetközi munkacsoport áll fel. A magyar partnerre esetleg a projekt zárásakor hárul majd komolyabb feladat, melyet időben konkretizálunk. Megerősítést nyert, hogy a partnerek közötti együttműködés menete és mikéntje önmagában is a Projekt egyik rész témája, és állandó monitorozást, felülvizsgálatot, változtatást követel. 

Szakmailag - a találkozásokon túl - nagyon inspiráló volt, hogy a szülőkkel való kapcsolat, a szülők bevonása milyen aktívan és sikeresen történik a szlovákiai Babyfit munkája során. Így nem csupán a gyerekek fejlesztése valósul meg, de segítik a szülőket a gyerekükkel való kapcsolat minőségének javításán, a speciális igény és helyzet elfogadásában és mind teljesebb megélésében, valamint hasonló helyzetben lévő szülőkkel való párbeszéd elindításában. 


Bővebben: Kálmán Ferenc beszámolója 
A Szlovák team beszámolója: angol nyelven elérhető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése